Zoetermeer geeft met kunst 6 tunnels een vrolijke opknapbeurt

Vrijdag 21 juni 2024 heeft wethouder Marijke van der Meer het kunstproject van Aafke Bouman onthuld in de Wethouder Jennétunnel. Samen met de andere delen uit het kunstwerk in de tunnels aan de Afrikaweg, Marathonpad, Van Aalstpad, Kangoeroepad (kant Seghwaert) en Kangoeroepad (kant centrum, Palenstein) vormen de kunstwerken ‘het Verhaal van Zoetermeer’. De tunnels hebben een opknapbeurt gekregen en zijn nu veranderd tot kunstwerken die de omgeving opfleuren.

De kunstwerken zijn het resultaat van een samenwerkingsverband tussen partners uit de stad, zoals Schatbewakers en HGOS, de kunstenaar en de afdelingen kunst en cultuur en stadsbeheer van de gemeente Zoetermeer. Elke tunnel heeft een eigen thema waarin de mens centraal staat: De Boeren, De Pioniers, De Verbinders, De gemeenschap, De Verduurzamers en De Jeugd. Zo vormen de kunstwerken samen het verhaal over de ontwikkeling, idealen en het samenleven in de stad door de jaren heen.

Marijke van der Meer:

‘Onze tunnels waren toe aan een opknapbeurt, en wat is een betere manier om dat te doen dan met kunst? Deze kleurrijke kunstwerken brengen niet alleen vrolijkheid in het dagelijkse leven van onze inwoners, maar ze bevorderen ook een gevoel van trots en verbondenheid met Zoetermeer.’


Voor meer informatie over het project en Aafke Bouman (de betrokken kunstenaar) kunt u terecht op de website van de gemeente: Kunstwacht – Zoetermeer.

Reactiemogelijkheid gesloten

Navigate